Školení
Správná výrobní praxe pro potravinářský průmysl
Jako podklad, budou využity především předpisy COMMISSION REGULATION (EC) No 2023/2006 a REGULATION (EC) No 1935/2004 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 27 October 2004 on materials and articles intended to come into contact with food and repealing Directives 80/590/EEC and 89/109/EEC of 22 December 2006 on good manufacturing practice for materials and articles intended to come into contact with food s využitím praktických znalostí z auditů a GMP inspekcí. Během školení budou probírané GMP aspekty aplikovány přímo na výrobu a systém kvality zákazníka.
Zásady GMP
• Systém jakosti a srovnání GMP a ISO přístupu
• Jištění jakosti
• Kontrola jakosti
• Řízení rizik pro jakost
• Dokumentace
Dokumentace
• Typy dokumentů
• Tvorba a řízení dokumentů
• Správná dokumentační praxe
• Uchovávání dokumentů
• Specifikace
• Výrobní předpisy
• Záznamy
Výroba
• Požadavky na výrobu
• Prevence křížové kontaminace ve výrobě
• Technická a organizační opatření
• Validace
• Výchozí suroviny
Kontrola jakosti
• Správná praxe v kontrolní laboratoři
• Dokumentace
• Vzorkování
• Zkoušení
Kvalifikace a validace
• Organizace a plánování kvalifikace a validace
• Dokumentace
• Fáze kvalifikace pro zařízení, prostory, media a systémy.
• Rekvalifikace
• Validace procesů
• Řízení změn
Řízení rizik pro jakost
• Principy quality risk management
• Proces quality risk management
• Metodika řízení rizik
• Integrace QRM do činností průmyslu a regulačních autorit
Cena
45 384 Kč bez DPH
Délka kurzu
6 hodin
Kontakt

Otevřít obsah kurzu
Zadejte svůj registovaný e-mail a heslo pro otevření.